Goede dingen doen maakt nog niet gelukkig

Het geheim van geluk is vrijheid en het geheim van vrijheid is moed!

Werkgeluk ervaren tijdens werk wordt steeds belangrijker gevonden door medewerkers. Als antwoord op deze toenemende behoefte stellen bedrijven een Chief Happiness Officer aan. Deze persoon helpt om het onderwerp werkgeluk op de agenda te zetten, concreet te maken en mensen in beweging te krijgen om er mee aan de slag te gaan. Helaas wil het niet altijd vlotten met het ervaren van werkgeluk binnen organisaties.

Werkgeluk laat zich niet gemakkelijk vangen in een werkvorm, functie of leuke werksfeer.

Werkgeluk is niet te vinden in de kick van leuke werkzaamheden

Er is meer voor nodig om werkgeluk binnen organisaties gemeengoed te laten worden. Werkgeluk is niet te vinden in de kick van leuke werkzaamheden en interessante prikkels van buitenaf maar door op te gaan in te ervaringen, het moment te beleven en contact maken met jezelf. Mensen die werkelijk werkgeluk ervaren hebben een reden om te leven. Ze zijn hun leven niet begonnen met goede dingen doen. Ze zijn begonnen met werken aan de beste versie van zichzelf. Dat doen ze door de dingen te doen op hun eigen manier en volgen daarbij hun nieuwsgierigheid.

Dit in tegenstelling tot mensen, die zich inzetten voor goede doelen, zelden een gevoel hebben dat ze ergens voor leven ook al wordt hun sociale geweten bevredigd.

Werken vanuit zingeving

Een arts die die van haar werk houdt, wordt meestal niet gedreven door de wens om levens te redden. Het redden van levens is een gevolg van haar gedrevenheid, niet de oorzaak. Deze arts leeft vanuit haar zingeving waar acties uit voorkomen die tot resultaten leiden. Ze laat zich niet leiden door resultaten maar door haar zingeving.

Dit staat in contrast met IC verpleegkundigen, die tijdens de Corona periode steen en been klagen als het weer eens druk in Amsterdam was. Zij werken vanuit resultaten willen behalen en niet vanuit zingeving om de beste versie van zichzelf te zijn. Zouden ze vanuit zingeving werken, zoals de hierboven beschreven arts, dan zouden ze gelukkig worden van het gevoel dat hun werk oplevert, los van het resultaat en hun omgeving. Zij zouden dan immuun voor zijn hoe mensen zich in Amsterdam gedragen.

Zelfs in pijnlijke situaties kan leven potentieel zinvol zijn

Viktor Emil Frankl was een Oostenrijks neuroloog en psychiater, maar werd vooral ook bekend als overlever van de holocaust. Door het lijden dat hij en anderen hadden ondergaan in de concentratiekampen kwam hij tot de opzienbarende conclusie dat zelfs in de meest absurde, pijnlijke en inhumane situaties het leven potentieel zinvol is.

Eerst opereren en daarna verdoven

Uiterlijk kunnen twee personen het zelfde werk doen. Waar de een geluksmomenten ervaart, ervaart de ander stress of zelfs leegte. Waar de ene persoon start vanuit zingeving, start de ander vanuit resultaat. Je kunt dus stellen dat werkgeluk padafhankelijk is. Dit kun je vergelijken met de metafoor; eerst opereren en daarna verdoven.

Managers hebben de neiging om eerst te opereren en daarna verdoven als het over werkgeluk gaat. De acties zijn goed, alleen de volgorde klopt niet.

Talent heeft zingeving als brandstof nodig

Talentontwikkeling wordt momenteel gezien als een middel om productie en werkgeluk te verhogen. Medewerkers werk laten doen waar ze energie van krijgen. Het klinkt mooi. Talenten kun je zien als het gereedschap. Daarmee vervult werken vanuit talenten nog niet iemands zingeving. Via talenten kan zingeving wel gevormd worden. Zingeving is de energiebron en talenten zijn het gereedschap om klinkende resultaten te behalen.

Jezelf tot expressie brengen leidt tot zingeving

Werken vanuit zingeving vraagt een andere dynamiek dan werken vanuit resultaat. Zolang resultaat het vertrekpunt is van talentontwikkeling zal werkgeluk nog geen vlucht maken. Talentontwikkeling neemt pas een vlucht als er gestart wordt vanuit zingeving en medewerkers de ruimte krijgen om de beste versie van zichzelf tot expressie mogen brengen. De resultaten volgen dan vanzelf. Zelfs vele malen beter dan vanuit een keurslijf resultaten willen behalen.

Werk vanuit zingeving is zichtbaar gemaakte liefde

Ter afsluiting een citaat van Khalil Gibran: “Werk is zichtbaar gemaakte liefde. Indien gij niet met liefde kunt werken, maar slechts met onwil, dan is het beter je werk te verlaten en aan de poort van de tempel te gaan zitten om aalmoezen te vragen aan hen die met vreugde werken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s