Hebben we de interactie verwaarloosd?

De wereld is in de greep van Corona. Een minuscuul virus dat de wereld plat legt. Interacties tussen mensen worden drastisch beperkt om het virus te temmen. De 1,5 meter samenleving wordt de norm. In een wereld waar alles met elkaar is verbonden is dat een forse tegenslag. We worden ons in deze crisis bewust dat we de kwaliteit van interactie met elkaar afgelopen decennia hebben verwaarloosd. Veel mensen vertonen burn-out klachten. Relaties vallen bij bosjes uit elkaar. Organisaties en overheden lopen vast.

 

Interactie wordt gezien als een kostenpost!

De digitale interactie is nu behulpzaam maar we zullen de komende tijd ervaren dat de digitale interactie de menselijke interactie niet kan vervangen. Ook robots kunnen dat niet ondanks dat ze geen virussen overbrengen. We beseffen nauwelijks nog de waarde van menselijke interactie. In een tijd waar het draait om de economie wordt de interactie tussen mensen gezien als een kostenpost. De eens zo vruchtbare interactie tussen mensen is verworden tot het geven van instructies of het uiten van emotionele klaagzang.

Interactie ligt aan de basis van het leven omdat alles integraal met elkaar is verbonden!

 

We zijn vergeten hoe sterk het lichaam is

In het bestrijden van Corona wordt vooral gesproken over het indammen van besmettingen en naarstig zoeken naar een vaccin. We zijn vergeten hoe sterk het lichaam is. We zijn vergeten hoe heilzaam een gezonde interactie tussen mensen is. We vluchten in technische oplossingen om het virus te bestrijden. Als we niet oppassen glijden we af naar een tijd waar de angst voor menselijke interactie domineert. Waar menselijke interactie steeds meer wordt overgenomen door digitale interactie. Waar het vertrouwen vooral op vaccins, medicijnen, digitale interactie is gevestigd en niet meer op de natuurlijke weerstand van ons lichaam.

 

Gezonde interactie heilzaam voor het lichaam

Het is bewezen dat een gezonde interactie (een interactie zonder klagen) heilzaam is voor de mens. Stellen met een gezonde interactie zijn het gelukkigst, leven het langst en gezondst. Teams met een gezonde interactie tussen mensen presteren uitzonderlijk. Patiënten die verpleegt worden door verpleegkundigen, die een gezonde interactie aangaan met hun patiënten herstellen aanzienlijk sneller.

 

Laat Corona een wake-up call van de sterk verwaarloosde interactie tussen mensen

Een gezonde interactie tussen mensen zorgt voor doorbraken tijdens een crisis. Laten we ons vooral door Corona niet bang maken voor de menselijke interactie. Laat Corona een wake-up call van de sterk verwaarloosde interactie zijn tussen mensen. Niet de menselijke interactie is het probleem maar de slechte kwaliteit van de interactie tussen mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s