Succesgedrag is maatwerk

Velen zijn opzoek naar gedrag dat meer succes oplevert. Dat dit niet eenvoudig is laat de dagelijkse praktijk zien. Wil je meer omzet, een betere relatie met je partner, meer harmonie in je leven, etc.? Dan hoort daar ook een nieuw gedrag bij. Maar wat is nu precies dat nieuwe succesgedrag en hoe kom je erachter welk gedrag het succes breng dat je wenst?

Goed bedoelde adviezen

Dagelijks worden we overspoeld met goed bedoelde adviezen over welk gedrag tot succes leidt. Zo wordt zzp’ers geadviseerd om een goede pitch te hebben, meer te netwerken, actief te zijn op social media, etc. Dit geldt idem voor werkzoekenden en leidinggevenden. Ook zij worden dagelijks bestookt met goed bedoelde adviezen welk gedrag tot succes leidt. Toch werken de meeste adviezen niet naar tevredenheid.

Lionel Messi

Vele voorbeelden uit de sport laten zien dat succesgedrag niet 1 op 1 kan worden gekopieerd. Lionel Messi is een van de beste voetballers van dit moment. Zijn succes komt niet zomaar uit de lucht vallen. Hij heeft van jongs af gewerkt aan succesgedrag dat past bij zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Zijn gedrag kan niet gekopieerd worden omdat elke voetballer een unieke lichamelijke en geestelijke gesteldheid heeft.

Gedrag is niet te kopiëren

Datzelfde geldt voor ondernemers, leidinggevenden, werknemers, partners in een relatie, etc. Iedereen is uniek en dient daarom zijn eigen succesgedrag uit te vinden. Dat uitvinden van welk gedrag tot succes leidt is een weg van trial en error. Wat helpt is om eerst inzicht te krijgen waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Wat geeft je zin en wat niet. Welke vaardigheden gaan je gemakkelijk af en welke niet.

Experimenteren met gedrag

Vervolgens ga je op een gestructureerde manier je succesgedrag stap voor stap uitvinden. Dit doe je door elke dag iets nieuws uit te proberen en aan het eind van de dag evalueren wat er goed ging en wat er beter kan. Je zal verbaast zijn wat je kan bereiken als je dit over een langere periode doet. Lionel Messi werd niet zomaar een goede voetballer. Daar gingen jaren van hard werken aan vooraf met uitvinden welk gedrag het meeste succes oplevert.

Plezier

Veel mensen overschatten wat ze in een jaar kunnen verbeteren en onderschatten wat ze in 10 jaar kunnen verbeteren. Succesgedrag is niet 1 op 1 overdraagbaar, het proces om succesgedrag te ontwikkelen wel. Succesgedrag creëer je niet op korte termijn maar wel op de lange termijn. Zorgt dat het pad leuk en plezierig is en haal net als Lionel Messi het beste uit jezelf.

Wil je meer weten over succesgedrag en dat proces? Neem dan vrijblijvend contact op door me te mailen: info@sybrenvanderschaar.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s