Spirituele groei vervangt economische groei

De wereld van vandaag bevindt zich in een periode van verval. De jaren van forse groei liggen ver achter ons. Al rond 1970 vertraagde de groei tot aan de stagnerende lonen van vandaag. De rijken der aarde en bedrijven die op geldbergen zitten, zijn niet meer in staat om al dat geld om te zetten in nieuwe groei en falen in het volledig gebruik maken van de nieuwe beschikbare technologieën.

Oorlog los je niet met oorlog op

Het moge duidelijk zijn dat met het huidige bewustzijnsniveau een volgende bloeifase zich niet zal aanvangen. Zolang de focus voor het oplossen van huidige problemen op economische groeit ligt, zal de neerwaartse spiraal zijn weg blijven vervolgen. Einstein zij eens dat een probleem, die is ontstaan op een bepaald bewustzijnsniveau niet kan worden opgelost op dat zelfde bewustzijnsniveau. Je kunt het vergelijken met het willen oplossen van een oorlog door middel van een oorlog.

Kritische massa

Voor het oplossen van de huidige systeemcrisis geldt dit ook. Die los je niet op door er meer geld in pompen. Zolang de problemen worden bestreden met de “probleem veroorzakers” komen we geen stap verder. Dit zal pas veranderen als een kritische massa doorziet, dat de huidige problemen alleen door een hoger bewustzijnsniveau kan worden opgelost. Een hoger bewustzijnsniveau zorgt ervoor dat mensen in staat zijn om complexere samenwerkingsverbanden aan te gaan en om kunnen gaan met diversiteit.

Schaarste denken

Het huidige bewustzijnsniveau kenmerkt zich o.a. door; denken in schaarste, de medemens als concurrent zien, besluiten nemen op basis van de meeste stemmen gelden, gedrag beïnvloeden door straffen en belonen, relaties gebaseerd op elkaar nodig hebben, etc. Op dit bewustzijnsniveau zijn we als mensheid niet in staat om de toenemende complexiteit het hoofd te bieden. Als het de mensheid niet lukt om naar een hoger bewustzijnsniveau te transformeren dan zal de wereld terugvallen in een lagere staat van ontwikkeling ingezet door oorlogen.

Spirituele groei

Door de focus te verleggen van economische groei naar spirituele groei zal de wereld de huidige problemen kunnen oplossen en tot een volgende bloeifase komen. Spirituele groei zorgt ervoor dat mensen anders met elkaar om zullen gaan doordat het denken in schaarste en concurrentie wordt getransformeerd naar overvloed en samenhorigheid. Gelijkwaardig, kennis en rijkdommen delen, werken op basis van talent en zingeving, dienstbaarheid, welzijn voor iedereen, etc. zal de nieuwe norm zijn van dit bewustzijn.

Beheersing van complexiteit

De nieuwe verworvenheden door spirituele groei geven de mensheid de vaardigheden om de steeds groter wordende complexiteit het hoofd te kunnen bieden zonder met elkaar in conflict te raken. Door spirituele groei van de mens centraal te stellen zullen toekomstige problemen, die nu eenmaal ontstaan op een bepaald bewustzijnsniveau door verhoging van bewustzijn het hoofd worden geboden. Zo wordt achteruitgang door stilstand voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s