Intentie is de bepalende factor in selectie!

“Those who do not believe in magic will never find it”

Waarom werd Michael Jordan een van de succesvolste basketbalspeler terwijl hij niet de meest getalenteerde was? Waarom werd Mia Hamm de beste voetbalster van haar tijd zonder dat ze uitzonderlijk talent had? Waarom lukte het Lou Gerstner om IBM te redden van de ondergang terwijl hij bij aanvang als een sukkel werd gezien? Wat kunnen deze voorbeelden ons leren bij het werven van medewerkers?

De kracht van een intentie

Deze voorbeelden zouden door huidige recruiters niet worden gezien als geschikt voor een baan waar ze uitmuntend in zijn geworden. Ze werden succesvol omdat het hun intentie was om succesvol te worden ondanks hun beperkingen. Dit staat in schril contrast met hoe er naar het werven van medewerkers wordt gekeken. De huidige focus voor selectie ligt op iemands CV en ook steeds meer op iemands talentprofiel. Bedrijven geven hiermee de boodschap dat je of goed bent of niet. Dat je aanleg hebt of niet. Daarmee zien ze het krachtigste en meest bepalende drijfveer voor succes over het hoofd. Namelijk de intentie.

Een intentie is een bewuste positieve gedachte. Door je intentie ben je je dagelijks bewust welke richting je uit wilt, wat je wilt nastreven en welke keuzes je kunt en wilt maken.

Christopher Reeve leerde na zijn dwarslaesie weer lopen

Daarmee is iemands intentie de krachtigste maar ook de meest onzichtbare voorspeller van succes. Zo zal iemand met de intentie “zorgen voor kwetsbare mensen” een beter zorgverlener worden dan iemand met talent en zorgvaardigheden zonder die intentie. Michael Jordan en Mia Hamm hadden de intentie om de beste te worden ondanks dat ze minder getalenteerd waren. Hun intentie gaf ze de kracht om dagelijks te oefenen. Christopher Reeve leerde na zijn dwarslaesie weer lopen. Zijn intentie zorgde voor een wonderbaarlijke prestatie van weer kunnen lopen.

Lou Gerstner werd gezien als een sukkel

Toen Lou Gerstner aantrad als CEO van IBM, een in problemen geraakte techgigant stagneerde de aandeelprijzen en noemden aandeelhouders hem een sukkel. Een paar jaar daarna was IBM weer toonaangevend. Lou Gertsner had de intentie op IBM succesvol te maken.

Hoe kunnen insiders zo vaak naast zitten qua inschatting van toekomstig succes? Waarom levert random mensen aannemen dezelfde resultaten op als een gedegen selectieprocessen?

De voetbalwereld staat bol van mislukte aankopen van spelers die het zouden maken!

Iedereen een baan bij Greyston Bakery

The Greyston Bakery in Yonkers, New York (VS) is een bijzonder bedrijf. De koekjesfabrikant voor onder andere Ben&Jerry’s neemt namelijk iedereen aan die een baan zoekt. Greyston heeft al meer dan 3500 banen gecreëerd, meer dan 65 miljoen aan salarissen uitgekeerd en ruim 19.000 gezinnen verder geholpen. Dat zonder selectie.

Gebrek aan vakmensen kan zo worden opgelost

Als er geselecteerd zou worden op iemands intentie dan zou er geen gebrek aan technici, onderwijzers en verpleegkundigen zijn. We hebben geen gebrek aan vakmensen maar een gebrek aan recruiters en leidinggevenden met visie en lef die dat potentieel weten te vinden! Die mensen durven aannemen die niet aan de standaard functieprofielen voldoen. Maar mensen selecteren die de wil hebben om het beste te geven voor het doel waarvoor ze worden aangenomen.

Wil je door een vakbekwame arts behandeld worden met de intentie om geld te verdienen of wil je een arts die de intentie heeft om je beter te maken? Welke arts zal beter voor je zorgen?

Als je iets 10.000 uur doet, word je een expert

Er wordt voorbij gegaan aan de belangrijkste en meest krachtige drijfveer voor succes en dat is de intentie van iemand. Iemand met de intentie om er een succes van te maken zal succesvol worden ook al heeft deze persoon nog niet de vaardigheden en zijn talent ontwikkeld. Als je iets 10.000 uur doet, word je een expert. Wat zorgt ervoor dat iemand iets 10.000 uur lang wil doen? Dat is de intentie.

Mensen die werken vanuit een intentie zijn aanzienlijk weerbaarder tegen stress!!

Intentie is de motor, talent het gereedschap

Iemands vaardigheden en talenten kun je zien als gereedschap. Iemands Intentie als een energieleverancier. Werken vanuit een intentie zorgt voor focus en volharding om deze gereedschappen te gebruiken en verder te ontwikkelen. Een intentie kun je niet meten maar zul je door gesprekken moeten zien te achterhalen. Dat vergt een goed ontwikkelt intuïtie en onderscheidend vermogen van een recruiter of leidinggevende. Intentie maakt mensen dynamisch

Tekort aan vakmensen is ontstaan uit gemakzucht

Als we gaan selecteren op iemands intentie dan is het tekort aan onderwijzers, technici en verpleegkundigen zo voorbij. Er staan rijen mensen aan de zijlijn, die de intentie hebben om aan de slag te gaan op gebieden waar nu een tekort is. Mensen worden niet statisch geboren maar statisch gemaakt. Selecteren op talent en vaardigheden houdt mensen statisch. Selecteren op intentie maakt mensen dynamisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s