Het potentieel van bewustzijn

Ons werkelijk potentieel ligt in het bewustzijn. Niet in ons verstand, zoals vaak wordt gedacht. Het verstand heeft in onze maatschappij een dominante positie ingenomen. Het is voor velen zelfs een identiteit geworden. Zoals; zo ben ik nu eenmaal, ik ben directeur, ik ben arts, ik ben creatief, ik ben een leider, etc. Die identificatie met het verstand maakt integrale samenwerking, klantgerichtheid, dienend leidinggeven, zelfsturing, ontwikkeling adaptieve vaardigheden, scrummen, etc. erg lastig. De identificering met het verstand, ik ben wat ik denk, laat andere zienswijzen niet toe. Het ontwikkelen deze vaardigheden, ook wel de 21e eeuwse vaardigheden genoemd kan alleen via het bewustzijn.

Nikola Tesla

Grootheden als Nikola Tesla en Albert Einstein wisten dat het ware potentieel niet in het verstand zit maar in het bewustzijn. Ze deden hun grootste ontdekkingen door hun bewustzijn optimaal te gebruiken. Tesla stond regelmatig urenlang beweegloos in zijn laboratorium te mediteren vertelden zijn medewerkers.

Het verstand kan maximaal 24 beslissingen per seconde maken

Wist u dat het verstand maximaal 24 beslissingen per seconde kan nemen en het bewustzijn meer dan 5 miljard? Dit geeft het werkelijke potentieel van het bewustzijn weer. Een topsporter als Cruijff maakte gebruik van dit potentieel. Een bal in de juiste richting schieten, rekening houdend met de grasmat, medespelers, tegenstanders en weersinvloeden vergt ontzettend veel rekenwerk. Het verstand is ontoereikend voor dit rekenwerk. Alleen het bewustzijn kan dat rekenwerk doen. Het bewustzijn omvat alle informatie die een mens ervaart in zichzelf en ontvangt vanuit de buitenwereld.

Max verstappen in tune met zijn bewustzijn

Max verstappen is een ander voorbeeld van een topsporter die in tune is met zijn bewustzijn. Een formule 1 auto besturen vanuit je verstand is onmogelijk. Zelfs krachtige computers kunnen die datastroom niet aan. Dat kan het bewustzijn wel. Max maakt efficiënt gebruik van het potentieel van zijn bewustzijn.

Samenwerking wordt steeds complexer.

Samenwerking binnen en buiten organisaties wordt steeds complexer. Naast routine expertise is adaptieve expertise ook belangrijker aan het worden. Co creëren, dienend leidinggeven, zelfsturende teams, klantgericht en integraal samenwerken overstijgt de capaciteit van het verstand. Wil je als organisatie klaar zijn voor de 21e eeuw dan is het belangrijk om professionals te leren hun bewustzijn effectief te gebruiken in het dagelijkse werk.

De workshop carrousel moeiteloos samenwerken

LifetimePro heeft speciaal voor het ontsluiten van het potentieel van het bewustzijn de workshop carrousel moeiteloos samenwerken ontwikkeld. Rode draad in deze workshop carrousel is het ontwikkelen en leren toepassen van het potentieel van het bewustzijn. Gedurende de workshop carrousel moeiteloos samenwerken staat de persoonlijke ontwikkeling centraal. Het resultaat; toegenomen zelfvertrouwen, flexibiliteit, innovatief vermogen, adaptief en nieuwsgierigheid.

Bewustheid meting en repeterende workshops

De workshop carrousel moeiteloos samenwerken bestaat uit repeterende workshops van elk 2,5 of 4 uur. Aan de hand van verschillende onderwerpen leren de deelnemers hoe ze moeiteloos kunnen samenwerken. Vooraf aan deelname ontvangen de deelnemers een online bewustheid meting. De resultaten daarvan worden tijdens de workshop carrousel besproken en gebruikt om de sociale en interpersoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen om moeiteloos te kunnen samenwerken.

Bewustheid fasen model

LifetimePro werkt met een bewustheid fasen model. Een bewustheid fase is een geheel van denken en handelen, een houding ten opzichte van jezelf, de ander en de realiteit van het leven. Er bestaan verschillende uitwerkingen van bewustheid fasen. Deze bewustheid fasen zijn gebaseerd op de houding naar jezelf en de ander, en dan met name de ander die anders is. Hieronder een weergaven van de 4 fasen. Bewustheid fase Mentaal stamt uit het industrie tijdperk. 80% van de arbeidspopulatie functioneert vanuit deze bewustheid fase. Voor zelfsturing, klantgerichtheid, dienend leidinggeven, innovatief en adaptief dient minimaal bewustheid fase Sociaal te zijn ontwikkeld. Hoe verder iemand is ontwikkeld, hoe hoger het rendement van de samenwerking.

 

Add descriptionNo alt text provided for this image

E-book

Voor nadere informatie over ons gedachtegoed verwijzen we je graag naar onze introductie workshop, of stuur een email voor een kosteloze e-book of overige vragen naar info@sybrenvanderschaar.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s