Het intellect heeft geen verstand van het leven

Liefdeloosheid creëert dood, liefde creëert leven!

De westerse wereld wordt gedomineerd door het intellect. Het intellect zit op de troon en wil alles kunnen verklaren en beheersen. Lukt dat niet, dan schiet het intellect in de stress en slaat wild om zich heen. Dit zien we dagelijks om ons heen. Het intellect kan de toegenomen complexiteit niet beheersen. Dit heeft het intellect ook nooit gekund maar het wordt nu wel heel duidelijk.

“Iemand die heel bescheiden, heel eenvoudig en niet zo ontwikkeld is, kan door middel van zijn innerlijke zoektocht meer te weten komen over het leven dan de grootste wetenschappers. Daarom zouden wetenschappers een beetje meer terughoudendheid en bescheidenheid aan de dag moeten leggen. Ze kunnen de materie beheersen, maar niet het leven. Want het leven ontdekken we niet via een paar apparaten, microscopen of telescopen, maar in het diepste van onszelf.”

Omraam Mikhael Aivanhov

Instituties door de mand gevallen

Instituties, politici, wetenschappers en daarmee het superieure gewaande intellect zijn door de mand aan het vallen. Dit zorgt voor veel onrust bij mensen die hierop ooit vertrouwden. Het intellect heeft geen verstand van het leven en zal dat ook nooit krijgen. We zullen moeten afkicken van deze illusie en dat zal jaren gaan duren. Met dat nieuwe paradigma gaan we de 21 eeuw in.

Bewustzijn verbindt het hart, buik en intellect

Het leven leren we pas kennen als we het gaan ervaren via het bewustzijn. Het bewustzijn verklaard niet maar ervaart. Willen we meer grip op ons leven dan hoeven we alleen maar onze emoties en gevoel te doorleven en te ervaren. Het intellect zetten we tijdens het doorleven en ervaren van emoties en gevoelens in de parkeer stand. Tijdens het doorleven en ervaren van onze emoties en gevoelens ontstaan er op een gegeven moment intuïtieve inzichten. Dit is het begin van creatiecyclus. Zodra de intuïtieve inzichten voldoende helder zijn is het de tijd om het intellect bij te schakelen. Het intellect is goed in het materialiseren van intuïtieve inzichten.

Einstein kende het geheim van de juiste plek voor het intellect

Grootheden als Einstein, Nicola Tesla, Beethoven, etc. bereikten via hun intuïtieve vermogens en intellect grote prestaties. Zij onderkende, dat het niet alleen hun intellect was, die voor grootste prestaties zorgden maar hun intuïtieve ingevingen in samenwerking met hun intellect. Dit besef maakte ze nederig en gaf ze respect voor het leven.

Intellect heeft geen respect voor het leven

Eieren met gif, varkensstal met 24.000 varkens in rook op, inspecteurs die er een potje van maken. Dagelijks zien we hoe het intellect er een potje van maakt. Het intellect heeft geen respect voor het leven. Willen we een betere wereld dan dienen we het intellect van zijn troon te stootten en op een gelijkwaardige wijze samen laten werken met hart en buik. Deze 3 intelligentie gebieden tezamen zijn in staat om een betere wereld te creëren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s