De mens als muziekinstrument

Het huidige mensbeeld is vrij mechanisch van aard. Zo wordt de huidige mens gezien als een productie en consumptie eenheid. Het is niet verwonderlijk dat mensen zich steeds minder thuis voelen in deze samenleving. De vele reorganisaties, de constante stroom aan negatieve berichten over de hoge kosten van de gezondheidszorg, werkloosheid en vluchtelingenopvang versterken dat gevoel.

Muziekinstrument

Gelukkig begint dit beperkte mensbeeld scheuren te vertonen. Nieuwe onderzoeken, successtory’s van bedrijven die het anders doen tonen aan dat een mens meer is dan een machine. Mensen zijn een gevoelig raamwerk van ritmes en melodieën; waar hersengolven, bloedcirculatie, hartslag, endocriene cyclussen en de vloeistof van cellen allemaal volgens een zeer vast ritme ademen. De mens is niets anders dan een symfonie van ineengevlochten ritmes, tijdmaten en geluiden en geen machine. Een mens lijkt meer op een muziekinstrument dan op een machine.

DNA

Ons DNA is in drietallen gestructureerd en bestaat uit combinaties van basisparen. Die structuur lijkt op het triool in de muziek, die het pure verlangen naar het leven zelf opwekt. De muzikale triool zoekt altijd naar een resolutie met de volgende noot, het verlangen om meer te creëren. Zo is het leven ook bedoelt. Dat staat haaks op het hedendaagse rechtlijnig dualistische kijk op het leven van; goed of slecht, positief of negatief, ect. De enigste vorm die niet in het universum bestaat is een rechte lijn. Het leven inrichten op een lineaire wijze is dan ook onnatuurlijk.

Schumann resonantie

De toename van de kosmische frequenties, die er o.a. voor zorgen dat de schumann resonantie van de aarde oploopt duwt de mens naar een hoger bewustzijn. Een bewustzijn dat zijn aansluiting gaat vinden met de symfonie van het universum en het lineaire verstandelijke denken achter zich laat. Daardoor verdwijnen oude starre patronen en komt er meer ruimte voor creativiteit en plezier. Dit uit zich in steeds meer chaos op de wereld wat een overgangsfase is. Na de chaos ontstaat een nieuwe orde van een mensheid met een hogerbewustzijn.

Wildheid is de ware natuur van vrijheid!

Mensen zijn bang voor de ware natuur van de mens die wild is en deze woestheid maakt mensen angstig. Wildheid is de ware natuur van vrijheid! De toenemende levenskrachten kunnen we niet temmen zoals een leeuwentemmer maar dienen te worden vrijgelaten en bespeelt als een muziekinstrument. Leren omgaan met de pure wildheid van het leven is de uitdaging van de mensheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s