Workshop-carrousel “dienend gedrag”

Dienend gedrag geven door de gehele organisatie heen staat op het verlanglijstje van veel organisaties. Juist voor medewerkers, die direct in contact staan met de klant is dienend gedrag een belangrijke competentie aan het worden. Met dienend gedrag worden de belangen van de organisatie en klant zo goed mogelijk behartigd.


Repeterende workshops

Voor organisaties die dienend gedrag op een economische en effectieve wijze willen implementeren binnen de organisatie is een workshop-carrousel dienend gedrag ontwikkeld. Deze workshop-carrousel is bedoeld om samenwerking op basis van co-creatie en dienend gedrag organisatiebreed te stimulerende en ontwikkelen. De repeterende workshops met een duur van 2,5 uur worden maandelijks gegeven over een periode van een jaar.

Hieronder een aantal workshops van de workshop-carrousel:

  • Constructief feedback geven en ontvangen
  • Excellent onderhandelen
  • Assertiviteit
  • Slim vertrouwen
  • Verhoging van genderintelligentie (man vrouw dynamiek)
  • Ondernemerschap
  • Beïnvloeden en overtuigen
  • Omgaan met conflicten (transactionele analyse)

Informatieretentie

Te groot en te veel blijkt in de praktijk niet te werken. Dat geldt ook voor te complex en te snel. Het verkleinen van kennis tot haar essentie en het stapsgewijs onder de aandacht brengen vergroot de kans dat het geleerde blijft hangen. Uit onderzoek blijkt dat veel trainingen niet het beoogde effect resulteren als wat is beoogt. Dat ligt niet aan de kwaliteit van de trainingen maar aan de informatieretentie van nieuwe kennis.

Note: Zonder herhaling verdwijnt nieuwe kennis geleidelijk. Hoe vaker iets geoefend wordt, hoe beter iemand het zich eigen maakt.

Waan van de dag

Deelnemers aan trainingen belanden na een training vaak weer in de waan van de dag. Dat zorgt ervoor dat wat is aangeleerd niet wordt eigen gemaakt in de dagelijkse gang van zaken. Hierdoor verdwijnt de opgedane nieuwe kennis weer snel. In de praktijk is gebleken dat een workshop-carrousel, van repeterende workshops van 2,5 uur die eens per maand worden gegeven gedurende een langere periode dat ondervangen en goede resultaten opleveren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s