Vijfdaagse werkweek bij een bedrijf nog van deze tijd?

Voor veel werknemers is een vijfdaagse werkweek als vaste baan bij een bedrijf nog steeds het ideaal. Of dat ook werkelijk zo ideaal is in deze tijd valt te betwijfelen. Met de steeds korter wordende dienstverbanden en een toenemend diversiteit in werkzaamheden is een vijfdaagse werkweek bij een werkgever eerder een risico dan zekerheid verhogend. Vooral als iemand de 45 is gepasseerd.

45+
Stel iemand van 45+ werkt vijf jaar lang voor een gespecialiseerd bedrijf. De opgedane kennis kan vanwege de specialisatie niet elders worden ingezet. Zodra deze werknemer ontslagen wordt, is de kans op het vinden van een nieuwe baan vrij laag in een krimpende arbeidsmarkt door robotisering en automatisering. Deze werknemer heeft geen netwerk kunnen opbouwen of een deeltijdbaan ernaast om de risico’s te spreiden vanwege de vijfdaagse werkweek bij een werkgever.

Meerdere deeltijdbanen
Meerdere deeltijdbanen is wat dat betreft aantrekkelijker. Valt een van de deeltijdbanen weg, dan blijft de werknemer in het arbeidsritme en kan de vrijgekomen tijd gebruikt worden voor het zoeken naar een volgende deeltijdbaan. Met meerdere deeltijdbanen wordt de specialisatie gespreid wat helpt om sneller een volgende deeltijdbaan te vinden.

Hogere creativiteit
Veel bedrijven willen een werknemer exclusief voor zichzelf. Dat is niet meer realistisch gezien de permanente reorganisaties. Flexibiliteit wordt de norm en dat geldt voor beide partijen. Bijkomend voordeel van flexibiliteit is dat het de creativiteit verhoogt van de werknemer, die ontstaat op de intersecties van de verschillende werkvelden.

Werknemer en freelancer 
De werknemer van de toekomst zal steeds meer gaan lijken op een freelancer/zzp’er die voor verschillende werkgevers werkt. Een goed netwerk en meerdere werkgevers zorgen voor de meeste kansen op continuïteit. Het is dan wel belangrijk om vanuit de eigen kwaliteiten en talenten te werken en werkzaamheden verrichten die daarop aansluiten.

Ict technologie
De voortschrijdende ict technologie en steeds professionelere wordende werknemers maken het mogelijk om dit goed te organiseren. Een goed voorbeeld is het platform part-up. Part-up maakt het mogelijk om flexibel te werken bij verschillende werkgevers zonder dat iemand het overzicht kwijt raakt. Voor elk project wordt een part-up aangemaakt waar vervolgens de juiste personen  voor worden geselecteerd. Zo heeft iemand altijd virtueel overzicht en contact met het team zonder dat hij/zij fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s