Nederland ontwikkelingsland

 

Nederland is een van de meest ontwikkelde landen gezien naar bbp per hoofd van de bevolking en behoort tot de top 15 van de wereld. De Nederlandse economie steunt op een zeer hoog ontwikkelde land- en tuinbouwsector, de dienstensector en de internationale handel, vooral op de doorvoer van goederen naar Duitsland. Je zou zeggen, een mooie score.

Andere kijk
Een geheel andere kijk krijg je van Nederland als je onderstaande cijfers ziet. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en gezondheid is Nederland nog maar een ontwikkelingsland.

  • 40% van de mensen werkt vanuit hun talent
  • 800.000 werklozen
  • 500.000 schaduw werklozen (mensen die dubbel werk doen)
  • Veel ZZP’ers leven op een bestaansminimum
  • 1.000.000 mensen zijn aan de antidepressiva
  • 12% van de werkenden heeft burn-out klachten
  • 20% van de mensen voelt zich eenzaam
  • 70% van de mensen weten niet wat ze willen op het gebied van zinvol werk
  • 40% van de bevolking leidt aan een chronische ziekte

Ontwikkelingsland
Dit zijn niet getallen van een ontwikkeld land maar die van een ontwikkelingsland. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het op veel terreinen spaak loopt. Tot op heden konden we ons krampachtig vasthouden aan de illusie dat we een ontwikkeld land zijn en dat er niets aan de hand is. Alleen begint die illusie te verdampen en worden we langzaam wakker in de realiteit. De realiteit van een ontwikkelingsland.

Schijngeluk
De media (en politiek) doet ons graag geloven dat we een van de gelukkigste volkeren op aarde zijn. Hoe kan je weten wat geluk is als je nooit echt gelukkig bent geweest? Wat is geluk? Geluk in de westerse wereld wordt afgemeten in hoeverre we het beter denken te hebben in vergelijking met de ons omringende landen. Zolang we het beter denken te hebben dan de grote meerderheid van de wereldbevolking zijn we gelukkig. De media doet hard zijn best om ons in deze waan te houden door ons dagelijks te trakteren met menselijk leed. Op deze wijze ontstaat er schijngeluk.

Natuur verspilt niet
De natuur verspilt niet, ook niet onbenut talent. De natuur zal er alles aan doen om die verspilling teniet te doen. Veel mensen die niet werken vanuit hun talent voelen dagelijks de pijn van verspilling. Ook het land voelt die pijn en de wereld. Door de huidige bewustzijnsevolutie wordt die pijn met de dag sterker wat leidt tot gebrek aan motivatie, inspiratie, lichamelijke en psychische klachten. We kunnen ons zelf heel goed voor de gek houden maar niet de natuur.

Delta plan
Het is de hoogste tijd voor een “Delta plan” voor persoonlijke ontwikkeling. Niet het BBP (bruto binnenlands product) dient voorop te staan maar het BBOP (bruto binnenlands ontwikkeld potentieel) dient voorop. Dan volgt productie vanzelf. We verhogen hiermee het benutten van het menselijk potentieel, verlagen de pijn en worden steeds gezonder. De opgedane kennis en methodieken waarmee we het potentieel ontwikkelen kunnen we vervolgens exporteren. Naast onze expertise op het gebied van watermanagement kunnen we die aanvullen met export van talentmanagement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s